Vacature Coach Agora onderwijs | Quadraam (2024)

Ben jij een enthousiaste en gedreven docent en wil jij graag aan de slag als coach Agora op onze locatie Zonegge van het Liemers College? Wil jij onze onderbouw leerlingen persoonlijk begeleiden en een belangrijke bijdrage leveren aan gepersonaliseerd leren? Lees dan snel verder.

Jouw baan
Bij Agora halen kinderen een regulier diploma via een andere route. Maar wat is nou deze andere route? Bij Agora leren kinderen vanuit hun eigen interesses. Ze werken de eerste jaren niet met vakken, maar met challenges. De leerlingen bepalen zelf wat zij willen leren en hoe zij dat willen leren.

Voor vakinhoudelijke kennis schakelen de leerlingen vak-experts in. Dit kunnen docenten zijn die op het Liemers College werken, maar óók experts van buitenaf. Er is apart aandacht voor Nederlands, Engels en wiskunde. Leerlingen kunnen workshops volgen, inspiratiesessies bijwonen en bij professionals op bezoek gaan. Alles volgens eigen planning en op eigen niveau. In de laatste jaren bij Agora kiezen de leerlingen een vakkenpakket waarin ze eindexamen gaan doen. Voor elk van deze vakken krijgen de leerlingen minimaal één keer per week begeleiding van een vakexpert (vakdocent). Daarnaast blijft de coach de leerlingen begeleiden in hun leerproces. Uiteindelijk werken ze zo samen, op Agoriaanse wijze, toe naar een regulier mavo-, havo- of vwo-diploma.

Als coach begeleid je de leerlingen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ook monitor je het niveau van de leerling. Samen met jou reflecteren de leerlingen op hun eigen werk. Samen met de andere coaches begeleid je de leerlingen één-op-één in hun persoonlijke ontwikkeling. Intensief en heel dankbaar werk. Afhankelijk van je vakgebied verzorg je wekelijks enkele lessen aan Agora-leerlingen. Ook help je mee met het door ontwikkelen van het Agora-concept.

Komend schooljaar groeit Agora naar circa 185 leerlingen. Voor het schooljaar 2024-2025 zijn we dan ook op zoek naar nieuwe coaches. Elk jaar kijken we weer opnieuw naar de personele verdeling over de groepen. Je kunt dan ook op elk van de coachgroepen ingezet worden, afhankelijk van waar er op dat moment behoefte is aan ondersteuning.

Hoe ziet een dag bij Agora eruit?
Om 8.30 uur start de dag met een kort teamoverleg. Vanaf 8.45 uur komen de leerlingen binnen waarna er van 9.00 tot 9.30 een dagstart in elke coachgroep is. Daarna gaan de leerlingen aan de slag met hun challenges of vakken of bezoeken ze een workshop of een bijeenkomst met een vakexpert. Als coach houd je coachgesprekken en begeleid je de leerlingen met hun leerproces. Elke dag is er een stiltemoment van een halfuur waarin de leerlingen lezen. Om 14.30 start de dagsluiting. Als alle leerlingen om 15.00 uur naar huis zijn (woensdag om 12.45 uur), heb je als coach tijd om met je teamleden te overleggen, ouders te spreken, bezig te zijn met onderwijsontwikkeling enzovoort.

Over ons
Het Liemers College is een brede school, verdeeld over 4 locaties in Zevenaar en Didam. Liemers Agora bevindt zich in Zevenaar. We zijn een grote school, maar door de 4 locaties lijkt dat niet zo. Iedere locatie is klein en persoonlijk georganiseerd. De leerlingen en docenten kennen elkaar. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen de kennis en vaardigheden aanleren, waar ze in de toekomst veel aan hebben. Onze visie is dan ook: ‘Je presteert het beste als je je op school op je gemak voelt. Op het Liemers College kun je jezelf zijn en mag je je onderscheiden’. En dit geldt niet alleen voor de leerlingen, maar óók voor onze collega’s!

Wij zijn onderdeel van Quadraam. Dit is de overkoepelende stichting met 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers. Wat onze locatie kenmerkt? Dat is onze samenwerking in een enthousiast en fijn team. Jij krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw functie op de beste manier vorm te geven. Natuurlijk wel binnen de schoolbrede kaders. Onze kernwaarden? Openheid, reflectief en humor.

Wil je een indruk krijgen van onze school? Volg ons op Instagram, Youtube, Facebook en TikTok. Bezoek zeker onze site voor meer informatie: https://www.liemerscollege.nl/ of maak een afspraak voor een rondleiding!

Waarom werk ik bij het Liemers College?
“Ik krijg hier de kans om een nieuw onderwijsconcept uit te bouwen. Een uitdagende en leuke baan, met een klein team en fijne collega’s. Het werk met de Agora leerlingen is erg afwisselend en er wordt ook veel eigen initiatief van jou als coach verwacht. Die vrijheid voor leerlingen en voor ons als personeel vind ik heerlijk!” - Paulien van Ekeren, coach Agora Liemers College

Wij bieden
Wij bieden jou per 1 augustus 2024 (startdatum in overleg) een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de cao vo.

  • Je ontvangt een jaarcontract voor 0,8-1.0 fte, met de intentie dit na 1 jaar om te zetten naar vast.
  • Wil je minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.301,- en maximaal €5.030,- bruto per maand (cao vo bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
  • Daarnaast bieden we jou volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via GoodHabitz, onze online academy.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen
Je hebt affiniteit met onze leerlingen en Agora onderwijs. Je brengt een tweedegraads onderwijsbevoegdheid mee, bij voorkeur in een van de volgende vakken: Nederlands, Frans, geschiedenis, aardrijkskunde, natuurkunde of scheikunde.

Je beschikt over een brede algemene kennis waarmee je leerlingen kunt bijstaan en inspireren. Organisatorisch ben je sterk en bovenal heb je affiniteit met coachen, ben je enthousiast en inspirerend en heb je een passie voor het vak! Je hebt een luisterend oor, een avontuurlijke en onderzoekende instelling, en een grote interesse in het uitproberen van nieuwe dingen.

Heb je vragen!
Neem dan contact op met Petra Schijvens (afdelingsleider Agora). Petra is te bereiken per mail p.schijvens@liemerscollege.nl of telefoon 0316-583800.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk zondag 16 juni. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek. Voorafgaand aan dit gesprek geven we je graag een rondleiding.

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Vacature Coach Agora onderwijs | Quadraam (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 6376

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.