10 beste morsecode-apps voor decoderen en meer (2024)

Auteur Maurits Donze, Laatst bijgewerkt: 14.03.2022

Morsecode, een vorm van codeertaal die werd en nog steeds wordt gebruikt voor communicatie over lange afstanden als een telegraaf. Het is gemaakt door Samuel Morse en Alfred Vail. Deze code bestaat uit een reeks van DIT of een punt en DAH of dahs die, wanneer gedecodeerd met behulp van de Morse-codekaarten, wordt omgezet in alfabetten en cijfers. Zo worden de berichten veilig verzonden.

Het was erg nuttig voor matrozen en legers tijdens de oorlogen, omdat het hielp om het bericht in het geheim te verzenden en alleen wie weet dat Morse het kon decoderen. Maar nu kun je ook morsecode leren en deze decoderen met je smartphones. Hier hebben we een lijst gemaakt met enkele van de beste morsecode-apps om u te helpen deze berichten te leren schrijven en decoderen.

Inhoud

  • 1 Beste apps om morsecode te leren
    • 1.1 1. Morsecode
    • 1.2 2.Gboard
    • 1.3 Morsecode-apps voor Android
    • 1.4 3. Morsecode
    • 1.5 4. Morsecode-agent
    • 1.6 5. Morsecodevertaler
    • 1.7 6. Zaklamp met morsecode
    • 1.8 Morsecode-apps voor iPhone/iPad
    • 1.9 7. Leer morsecode
    • 1.10 8. Morsecodelezer en decoder
    • 1.11 9. Morsecodezender
    • 1.12 10. Licht gesprek
    • 1.13 Afsluiten

Beste apps om morsecode te leren

1. Morsecode

10 beste morsecode-apps voor decoderen en meer (1)

Als je helemaal nieuw bent in Morse-code, dan is deze app perfect voor jou. Het is een Morsecode vertaler.Hier kunt u alle alfabetten of woorden invoeren en deze worden voor u omgezet in morsecode en vice versa. U kunt ook de lijst met alfabetten en hun morsecode.

Niet alleen dit, het zal ook de audio feedback en laat je ook de gegeven morsecode naar het klembord kopiëren. U kunt het vervolgens naar wens plakken of als bericht naar iedereen verzenden. Nog een geweldige functie van deze morsecode-app is dat je ook kunt Morsecode-berichten verzenden met behulp van de zaklamp van het apparaat.

Morsecode voor Android downloaden | Morsecode voor iOS downloaden

2.Gboard

10 beste morsecode-apps voor decoderen en meer (2)

Gborad van Google is een applicatie die handig is voor mensen die vaak morsecode gebruiken of dat willen berichten delen in morsecode direct. Het is een Morsecode toetsenbord applicatie voor Android en iPhone. Met deze applicatie kun je in morsecode typen of communiceren door gewoon de morsecode-functie op het toetsenbord te selecteren. Het toont u de berichten en stelt de woorden voor die u typt met behulp van morsecode. Net als het gewone Engelse toetsenbord, maar alleen met Morse-code-invoer.

Gboard voor Android downloaden | Gboard voor iOS downloaden

Morsecode-apps voor Android

3. Morsecode

10 beste morsecode-apps voor decoderen en meer (3)

Dit is een van de beste apps om morsecode te leren op je Android-apparaten. Hier krijg je alle alfabetten en nummers met hun morsecode eronder geschreven. Je kunt ook de geluidscodevan deze letters en cijfers door de audio- of lichtcode met behulp van de zaklamp van het apparaat. Daarnaast kunt u: schrijven uw eigen Morsecode-bericht en converteren het in licht- of audiocode. Het maakt het mogelijk om elke morsecode te decoderen met behulp van de vertaler van deze app. U kunt zelfs de snelheid van het geluid en de frequentie van het bericht dat u hoort, instellen.

Morsecode downloaden

4. Morsecode-agent

10 beste morsecode-apps voor decoderen en meer (4)

Met deze Morsecode-decoder app, dat kan converteren een bepaalde morsecode, of het nu een licht-, audio-, tekst- of zelfs een bestaand audiobestand op uw apparaten is of coderen uw eigen morsecodebericht. Het zal de gebruiken camera van het apparaat om de lichten en het flikkeren ervan vast te leggen en het vervolgens om te zetten in alfabetten die op het scherm worden weergegeven.

En hetzelfde voor de audio, met behulp van de microfoon of wat dan ook geluidsbestand.Het heeft ook andere talen of u kunt uw eigen aangepaste alfabetten voor de grafieken instellen als u het bericht veiliger wilt houden.

Morsecode-agent downloaden

5. Morsecodevertaler

10 beste morsecode-apps voor decoderen en meer (5)

Deze app lijkt bijna op de eerste morsecode-app in deze lijst. En alle functies zoals geluidsfeedback en zaklamp Morsecode zijn vergelijkbaar in beide apps. Wat het hier extra heeft, is dat je het ook kunt gebruiken volumeknoppen van het apparaat naar invoer Morse code.

Vervolgens wordt het vertaald in alfabetten en woorden terwijl u het Morse-bericht typt. Het maakt het ook mogelijk om een ​​paar verschillende talen voor de morsecode om de berichten dienovereenkomstig te decoderen. U kunt de snelheid van woorden en de frequentie van geluiden voor de morsecode die u gaat verzenden of maken.

Morsecode-vertaler downloaden

Lees ook:7 beste zaklamp-apps

6. Zaklamp met morsecode

10 beste morsecode-apps voor decoderen en meer (6)

Nou, zoals je kunt raden, is dit een eenvoudige applicatie die zal converteren elk bericht dat u invoert in zaklampen volgens de dit en punten. Hiermee kunt u ‘s nachts morsecode verzenden en uw berichten op afstand overbrengen. Stel gewoon de frequentie en snelheid van het licht. Typ vervolgens uw bericht en verstuur het, zo eenvoudig is het. Je kunt ook een toevoegen widget pictogram op het startscherm als u het Morse-bericht handmatig wilt verzenden zonder de app te openen.

Download zaklamp met morsecode

Morsecode-apps voor iPhone/iPad

7. Leer morsecode

10 beste morsecode-apps voor decoderen en meer (7)

Met deze morsecode-app voor iOS kun je en je merk te creëren een morsecodebericht, decoderen het en lerenhet in dit proces. Zoals de meeste apps, kunt u de geluid or licht signaalmethode om de Morse-boodschappen aan anderen over te brengen. U kunt de alfabetten, cijfers en andere tekens met hun morsecodes in punten en streepjes zien.

U kunt ook maken en vervolgens luisteren naar de audio feedback van de Morsecode-berichten of decoderen bestaand een. Daarnaast hebben ze ook spellen die je kunt spelen om je morsecode-communicatie en zijn kennis te leren en te perfectioneren.

Download Morsecode leren

8. Morsecodelezer en decoder

10 beste morsecode-apps voor decoderen en meer (8)

Nog een andere Morse-decoder-app waarmee je dit artikel lezen en en je merk te creëren morsecode berichten. U kunt met deze applicatie tekst naar Morse of vice versa converteren. Zoals alle bovenstaande apps, biedt het ook: audio feedback en zaklamp voor de geschreven morsecodes. Wat het extra heeft, is dat het ook zal bieden trillingfeedback en scherm flikkert effect om de Morse-boodschappen over te brengen. U kunt ook de quiz in het spel om de letters en alfabetten duidelijker uit de app zelf te leren.

Morsecodelezer en decoder downloaden

9. Morsecodezender

10 beste morsecode-apps voor decoderen en meer (9)

Morse Code Transmitter is een app die vergelijkbaar is met:Zaklamp met morsecode. Hier kan je invoeren eventuele berichten of tekst en druk op het aan/uit-pictogram op het scherm dat in de app wordt weergegeven. Dit zal de zaklamp van het apparaat en stuur het bericht dat je in morsecode hebt getypt via lichtsignalen. Dit kan handig zijn in een donkere situatie, voor zeilers en voor afstand tot het licht goed zichtbaar is.

Morsecodezender downloaden

10. Licht gesprek

10 beste morsecode-apps voor decoderen en meer (10)

Net zoals de Morsecode-agent app, Light Conversation ook zet zaklamp om of een ander licht die morsecodes uitzendt en decodeert in alfabetten. Het enige wat je hoeft te doen is het naar de lichtbron te richten die flikkert en morsecode uitzendt. Vervolgens scant en converteert het het om te laten zien welk bericht in die verzending is verborgen. U kunt het ook gebruiken om alle gewenste Morse-codesignalen te verzenden.

Lichte conversatie downloaden

Afsluiten

Dit waren de beste Morsecode-apps die beschikbaar waren op Android en iPhone. Al deze apps zijn gratis te downloaden en te gebruiken. Stuur nu een geheim bericht met morsecode of decodeer alle ontvangen morsecodeberichten met deze apps. Laat ons in de opmerkingen weten welke Morsecode-app je voorkeur heeft voor leren, maken en decoderen.

10 beste morsecode-apps voor decoderen en meer (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated:

Views: 6372

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.